Masterclass door Jan Vayne

Een masterclass van pianovirtuoos Jan Vayne! Exclusief voor de Edesche Concertzaal stelt Jan Vayne zich beschikbaar voor amateur- en beroepspianisten om hen mee te nemen in de wereld van de improvisatie. En dat doet hij zowel op de piano als op het orgel, zijn geheime liefde.

Wat is het geheim achter Jans meesterlijke improvisaties? Jan Vayne licht een tipje van de sluier op: “De essentie is het maken van stijlkopieën. Eigenlijk mocht dat niet van mijn pianoleraar, maar ik deed het toch. Telkens als ik stukken van Diabelli of Mozart studeerde, ging het me vooral om de stijl en het onderscheidende. Hoe meer stukken ik speelde, hoe meer stijlen ik leerde kennen. Maar op een gegeven moment ben ik gestopt met studeren en heb ik me gericht op het improviseren. Als je stukken instudeert dan oefen je op wat je nog niet kunt, als je improviseert doe je wat je kunt."

Praktische informatie
De masterclass bestaat uit een uitgebreide Meet&Greet. Je verzamelt je met een select groepje rond de vleugel. Dgaat door bij een minimum aantal mensen van 50 bezoekers. Stuur ons een bericht wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van de masterclass 'improvisatie'. Wij zorgen er vervolgens voor dat je op de hoogte wordt gesteld van het definitieve programma en van wanneer de data vastgesteld zijn.

Als deelnemer krijg je aan de hand van je eigen spel praktische tips aangereikt van de meester. Enige (podium)ervaring op piano of orgel is wel een pré.

Als luisteraar volg je de masterclass vanuit de zaal op de voet. De ultieme kans om datgene aan hem te vragen wat je altijd al hebt willen doen. Tips die op het podium gedeeld worden, zijn natuurlijk ook voor jou bedoeld. En vergeet niet dat Jan Vayne zijn virtuositeit ten gehore gaat brengen!

Prijzen
Masterclass volgen als deelnemer                                   €199,95*
Masterclass volgen vanuit de zaal als luisteraar          €29,95*

*Prijzen o.v.b. 

Jan Vayne poseert bij de Bösendorfer Imperial

Vul uw eigen inhoud in.